Conform publicatiei Business Insider, un barbat cu cetatenie belaruso-israelita, a fost arestat pentru ca a incercat sa se alature Statului Islamic (ISIS) in Siria, dupa ce si-a exprimat sustinerea fata de acest grup in ultima jumatate de an, potrivit unui act de acuzare depus impotriva lui miercuri.
Suspectul, pe numele sau real Valentin Vladimir Mazlavski, a fost arestat printr-o operatiune comuna a politiei si a servicilor de securitate Shin Bet la inceputul luni martie, toate detaliile cazului au fost tinute sub un ordin emis de o instanta, pana cand acuzatiile au foste depuse, raportul a continuat.
Inainte de a intra in sala de judecata, Mazlevski a relatat “ Allah ma va apara”.
Serviciul de securitate Shin Bet a explicat modul in care, suspectul in varsta de 39 ani, s-a convertit la islam in timp ce activa in Fortele de Aparare Israeliene (IDF), dupa numai 4 ani de la venirea sa din Belarus in anul 1996.
Serviciul de securitate a mai declarat ca in ancheta lui Mazlevski este precizat faptul ca acesta a fost foarte activ pe retelele de socializare , distribuind detalii despre inteniile sale de a calatorii in Siria pentru a se alatura Statului Islamic (ISIS) si chiar coordonatele sosirii sale.