De cele mai multe ori, pacientii care primesc recomandari de medicatie din partea specialistilor nu se intereseaza si de efectele secundare, de modul in care actioneaza sau interactioneaza cu alte medicamente. Medicamentele imunosupresoare sunt cele care suprima sau reduc puterea sistemului imunitar si sunt recomandate indeosebi pentru a trata boli autoimune sau pentru a impiedica organismul sa respinga transplantul de organe.

Ce sunt medicamentele imunosupresoare

Medicamentele imunosupresoare sunt cele care reduc rezistenta sistemului imunitar al organismului. Unele medicamente de acest tip sunt numite antirejectie – spre exemplu clasa de medicamente care impiedica organismul sa respinga un organ transplantat. Alte medicamente sunt recomandate pentru a trata lupusul, artrita reumatoida sau psoriazisul.

Cand recomanda medicii medicamente imunosupresoare?

In cazul unei boli autoimune, sistemul imunitar al pacientilor ataca tesuturile organismului persoanei afectate. Medicamentele imunosupresoare slabesc sistemul imunitar pentru a suprima aceasta reactie, ceea ce  ajuta la reducerea impactului bolii asupra organismului. Poliartrita, lupusul, psoriazisul, boala Crohn, alopecia areata si scleroza multipla sunt doar cateva dintre afectiunile pentru care sunt recomandate medicamentele imunosupresoare.

Totodata, specialistii pot recomanda medicamente din aceasta clasa pacientilor care sunt supusi unui transplant de organe. Acestea slabesc sistemul imunitar si reduc reactia corpului de respingere a organului strain, permitand acestuia sa ramana sanatos si ferit de leziuni.

Schema de tratament cu imunosupresoare trebuie sa se stabileasca numai de catre un medic specialist

Medicamentele imunosupresoare sunt eliberate doar in baza unei retete de la medic. Acestea pot fi recomandate sub forma de tablete, de capsule, de lichide sau de injectii. Medicul poate decide cea mai potrivita forma pentru fiecare pacient in parte si poate descrie cea mai indicata schema de tratament, fie ca este vorba despre un singur imunosupresor sau o combinatie de medicamente.

Write a Comment